Dordrecht ontdekken met kinderen: Kraek den Code

Cultuur en wandelen. Niet bepaald lokkertjes voor kids. VVV Dordrecht wist het toch voor elkaar te krijgen om deze ingrediënten te vermengen tot een verrassend leuke kinderspeurtocht. Zelfs voor de mee trippelende ouders!

Ik ga op pad met 3 jongens in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. Zo nu en dan hebben ze nog wat hulp en richting nodig, maar ze komen er zelf goed uit. De speurtocht start bij de Grote Kerk en voert je langs de havens van Dordrecht naar het eindpunt, het Groothoofd. Alle markante plekken op die route passeren de revue inclusief een interessante uitleg op het juiste niveau van de kinderen. Bij elk punt draait het om het beantwoorden van een vraag, waarbij aan het einde aan de hand van alle verzamelde antwoorden de code gekraakt kan worden.

We lopen onder andere onder de Catharijnenpoort door, langs Pakhuis Stockholm, Huis van Gijn en over de Damiatenburg. De tocht is precies lang (of kort) genoeg. Qua afstand en qua tijd, voordat de verveling of vermoeidheid toeslaan. Al met al dus een prima activiteit om met kinderen de historische havens van Dordrecht te ontdekken!

Tot slot doen we met een pizza en fris bij Otto e Mezzo weer kracht op voor de ‘reis’ naar huis.

De kinderspeurtocht ‘Kraek den Code’ is gratis af te halen bij de VVV / Intree Dordrecht. Ga ongeveer uit van een uurtje wandelen.