Binnen is het knus en gezellig: (hart)verwarmende tips in Dordrecht

De eerste vorstige nachten liggen achter ons. ’s Morgens je autoruit krabben is inmiddels ook de orde van de dag. Het begint nu dus ècht koud te worden. Hoog tijd om je te wapenen tegen de kou of om snel ergens naar binnen te glippen voor een opwarmer. To do in Dordt geeft je hartverwarmende tips voor als je in Dordrecht bent of woont.

Comfort en warmte in een kom

Na een flinke (stads)wandeling is een warme, weldadige kom soep de optimale manier om je weer op te warmen. Nobel's Pakhuis - geopend van donderdag t/m zondag - heeft meerdere keuzes als het om soep gaat. Snee vers brood erbij en je kunt 'm ter plekke in de gezellige 'winkel' zo opslurpen. Meenemen naar huis kan ook. De echte bikkel neemt de soep naar een bankje aan de haven.

Is Nobel’s Pakhuis dicht of is er geen plek? Loop de Pelserbrug over en je kunt bij Zusjes (Voorstraat 431) aanschuiven. Daar staat elke dag (behalve zondag en maandag) verse soep op de kaart.

Grotekerksbuurt 43, https://www.nobelsdordrecht.nl/pakhuis

Smullen in een taveerne

Het is heel even zoeken. Weg van de drukte. En dat is precies de kracht van De Vergulde Lampet. Hier vind je rust, knusheid, gezelligheid én lekker eten. Op de kaart? Echt comfort food zoals goedgevulde soepen, stoofschotels, kroketten, uitsmijters en nog veel meer weldadig voedsel. Ideaal om even op kracht te komen na een ochtend of middag shoppen.

Statenplaats 1, https://indeverguldelampet.nl

Nooit meer koude voeten

De eerste slachtoffers van kou zijn vaak je voeten en niets is zo vervelend als koude kakken. Moet je denken aan geitenwollen sokken in sandalen? Dat is echt verleden tijd met de kleurige exemplaren die je bij Juffrouw Pollewop scoort. ‘We zijn de natuurkracht van wol in de jaren echt vergeten. Mensen grijpen tegenwoordig vaker naar fleece of polyester, terwijl wol ècht warm houdt!’ aldus de juffrouw zelf. In de winkel verkrijgbaar: sokken voor kinderen, vrouwen én mannen. Hou je toch niet zo van wol? Dan kun je je hart ophalen bij het rek vol Happy Socks. Oh, check ook meteen de andere wol in de winkel, waaronder de wollen dekens van Klippan in alle kleuren van de regenboog. 

Vriesestraat 78, https://www.juffrouwpollewop.nl

Met een kleedje op de bank? Boek erbij!

Kruip jij ook altijd met een kleedje op de bank? Ideale gelegenheid om eens helemaal weg te dromen. In een prentenboek. Een bijzonder boek vol foto's. Een spannende roman. Of een XXL boek met al het werk van Rembrandt. Boekhandel de Nwe Bengel staat bekend als eigenzinnig, onafhankelijk en verrassend. Een bezoek aan de winkel is ook zo te kenmerken en bovendien zeer lastig te beperken tot enkele minuten. Je struint van boek naar boek en stapt van de ene naar de andere wereld. Een boek voor op de bank vind je hier geheid!

Vriesestraat 35, https://www.debengelonline.nl/

Vouw je handen om een warme mok

Om het tafereel thuis op de bank af te maken: wollen sokken, wollen kleed, boek en... thee! Of koffie natuurlijk, mocht je daar meer goesting naar hebben. Voor beide kun je terecht bij Simon Levèlt koffie & thee. Ik tel wel 140 soorten thee in de schappen met losse thee. Maar vlak ook het overige assortiment niet uit. In de ruime winkel zie je theepotten, mokken, filters en blikken. Maar ook espressoapparaten, geschenksets, thermosflessen en heel veel lekkers zoals bonbons en koekjes. Eigenlijk gewoon alles wat met koffie en thee te maken heeft. Oh, naast die ontelbare soorten thee is er natuurlijk ook koffie. Van over heel de wereld.

Voorstraat 326, https://www.simonlevelt.nl/winkels/dordrecht