Wereldwijven ateliers

Atelier en winkel

Een bijzondere plek in Dordrecht is het Wereldwijven HandwerkLab. Het project Wereldwijven is een initiatief van Jolanda Branderhorst. In het HandwerkLab worden onder haar creatieve leiding, in samenwerking met Dordtse vrouwen met wortels in alle hoeken van de wereld, bijzondere handwerken gemaakt. Door deze diversiteit aan vrouwen komen vergeten handwerktechnieken weer tot leven. Alles is met aandacht en liefde gemaakt en samengevoegd tot gedetailleerde en kunstige kussens en sjaals. Hierdoor vertelt ieder kussen en iedere sjaal haar eigen verhaal.

Naast de eigen producten van Wereldwijven zetten de dames hun handwerkkunsten ook in voor andere ontwerpers. Het resultaat is een prachtige winkel waar bijzonder veel bedrijvigheid is.

Op doordeweekse dagen (behalve woensdag) kun je de dames zelf aan het werk zien. Dat is al een bijzondere ervaring op zich. Maar natuurlijk zijn alle prachtige eindproducten ook gewoon te koop en kun je er bovendien mooie lapjes vinden, mocht je zelf aan de slag willen.

In 2016 heeft het HandwerkLab een broertje gekregen:  het Wereldwijven naaiatelier. Hiermee kunnen ontwerpers bij Wereldwijven niet alleen hun handwerk uitbesteden, maar ook hun naaiwerk.