Vicino Sei

Italiaanse parfumerie

Geuren kunnen je ineens terug blazen naar een moment in het verleden. Ze zitten opgeslagen in je geheugen en zodra je de geur nogmaals ruikt gaan er deurtjes open waarvan je niet wist dat je ze had. Wat geur met je doet, daar kunnen Janou Bode en haar man Gertjan Ophorst van Vicino Sei je alles over vertellen in hun 400 jaar oude monument tussen de Italiaanse authentieke Niche parfums.

Zodra je het knusse winkeltje binnenstapt ervaar je een sfeer die je nergens anders in Dordrecht, misschien wel in heel Nederland kunt vinden.

De parfums zijn stuk voor stuk ontwikkeld door Italiaanse neuzen (parfumeurs) waar mogelijk de meest natuurlijke ingrediënten. Zo krijg ik er dus geen hoofdpijn als ik binnenstap (wat ik vaak wel krijg in iedere willekeurige parfumerie). Er is ontzettend goed nagedacht over wat de geuren met je psyche kunnen doen en waar het je aan doet denken.

Voeg daar het sublieme uitzicht over de Wolwevershaven bij en je hebt een mini-vakantie naar Italië gemaakt. Hoe mooi is het om die herinnering te vangen in een flesje en elke dag van te genieten. Oh ja, er zijn niet alleen parfums voor jezelf, maar ook voor je huis.